Producten

RUNDVLEES

BK Kinderdijk rundvlees

Vlees van eigen koeien

  • Aangezien ons bedrijf biologisch is, lopen onze koeien zo vaak mogelijk buiten. Alleen bij extreme weersomstandigheden en in de winter wonen de dames in de stal waar ze alsnog vrij rond kunnen lopen. Verder worden ze tweemaal per dag gemolken, waarbij ze ook even via de stal komen.
  • De gemiddelde leeftijd van onze koeien ligt hoger dan op een niet-biologisch bedrijf, echter op een bepaald moment zal de ouderdom met gebreken komen waardoor we afscheid moeten nemen. Daarnaast is ook de wetgeving streng en moeten er bij toename van jongere dieren ook andere dieren weg.
  • Wij hebben ervoor gekozen om het vlees in onze boerderijwinkel te verkopen aangezien zowel wij als u dan de herkomst van het vlees weten. Daarbij is de keten dan rond aangezien de meeste dieren ook bij ons geboren zijn.
  • Onze koeien worden bij een regionale slager geslacht zodat hun laatste momenten met zo min mogelijk transport en stress plaatsvinden. Al het vlees is direct na de slacht ingevroren waardoor smaak en textuur lang bewaard blijven.
  • Aangezien bij iedere koe maar een bepaalde hoeveelheid van vleessoorten beschikbaar zijn, hebben we een steeds veranderende voorraad vlees. Komt u dus langs om te zien wat we hebben.